Tjers öl
Ölen som bryggs på Tjers Bryggeri genomgår ingen filtrering eller pastörisering. För att få kolsyra till ölet sker en andra jäsning på flaska, vilket gör att ölet upplevs mjukare och ger en mindre mättande känsla. Det som sedan bildas är en jästfällning som lägger sig på flaskans botten. Den gör inget negativt för smaken, utan är snarare ett bevis på hantverk.
Kortaste hållbarheten på ölen är från 5 månader, vilket gäller de ljusare sorterna med mer humlekaraktär – eftersom humle är en flyktig arom så avtar den med tiden. De mörkare ölsorterna, exempelvis Kå:L swåRtt, har en hållbarhet på över ett år. Det är lite som med vissa viner, som blir bättre med lagring och får en rundare karaktär i smak och doft.
Läs mer om några av våra olika ölsorter nedan.

Hå:mLe
6 augusti 2019Hå:mLe kommer från Överkalixmålet och är namnet på den ingrediens i ölet som...

He hä jaKa
15 maj 2019Nu är vintern här och ett tydligt tecken på det är när vattnet fryser till...

Kå:L swåRtt
15 maj 2019Namnet K:åL SwåRtt kommer från Överkalixmålet och betyder kolsvart, vilket...