Hoppa till innehållet

Tjers öl

Ölen som bryggs på Tjers Bryggeri genomgår ingen filtrering eller pastörisering. För att få kolsyra till ölet sker en andra jäsning på flaska, vilket gör att ölet upplevs mjukare och ger en mindre mättande känsla. Det som sedan bildas är en jästfällning som lägger sig på flaskans botten. Den gör inget negativt för smaken, utan är snarare ett bevis på hantverk.

Kortaste hållbarheten på ölen är från 5 månader, vilket gäller de ljusare sorterna med mer humlekaraktär – eftersom humle är en flyktig arom så avtar den med tiden. De mörkare ölsorterna, exempelvis Kå:L swåRtt, har en hållbarhet på över ett år. Det är lite som med vissa viner, som blir bättre med lagring och får en rundare karaktär i smak och doft.

Läs mer om några av våra olika ölsorter nedan.

Hå:mLe

Hå:mLe

15 maj 2019

Hå:mLe kommer från Överkalixmålet och är namnet på den ingrediens i ölet som...

He hä jaKa

He hä jaKa

15 maj 2019

Nu är vintern här och ett tydligt tecken på det är när vattnet fryser till...

Kå:L swåRtt

Kå:L swåRtt

15 maj 2019

Namnet K:åL SwåRtt kommer från Överkalixmålet och betyder kolsvart, vilket...

ladre:n

ladre:n

15 maj 2019

Från att ha midnattssolen med konstant ljus dygnet runt så vänder det på...

lett

lett

15 maj 2019

Den här ölen heter Lett som på Överkalixmålet betyder just lätt och har fått...

Lios

Lios

15 maj 2019

Den här ölen som du håller i din hand är precis som en norrlänning-...

Offensive Ground

Offensive Ground

15 maj 2019

Från dom mörka skogarna i norr kommer ett samarbete mellan Tjers Bryggeri och...

våoRn

våoRn

15 maj 2019

Äntligen är våren här. Bästa tiden på året när man bor på de nordliga...

By Formsmedjan. Powered by Yago